Tule mukaan

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, jossa voi tehdä ja kokea melkein mitä vain! Partio on täynnä ystävyyttä, naurua, seikkailua, yhdessä tekemistä, luonnossa liikkumista sekä unohtumattomia elämyksiä.

Partiossa saat

  • uusia kavereita
  • seikkailla ja pitää hauskaa
  • ikimuistoisia leirielämyksiä
  • kansainvälisiä kokemuksia
  • tehdä itse ja vaikuttaa
  • elämäsi seikkailun

Partion ohjelma ja aktiviteetit on suunnattu pääasiassa 7–22-vuotialle lapsille ja nuorille ja mukaan voi tulla myös vanhempana. Kaikki tarvittavat taidot tulevat tutuiksi vaikka aloittaisit harrastuksen myöhemminkin.

Jos olet 15-22 vuotias partiosta kiinnostunut, kannattaa lukea seuraava tiedosto. samoaja-vaeltaja

Löydä uusia kavereita

Jokaisella partiolaisella on oma, samanikäisistä kavereista koostuva pienryhmä, jonka kanssa kokoonnutaan kerran viikossa. Muihin partiolaisiin pääsee tutustumaan erilaisissa tapahtumissa, retkillä ja leireillä. Suurimpiin tapahtumiin kokoontuu jopa tuhansia partiolaisia ympäri Suomea ja tekemistä riittää leikeistä aina ainutkertaisiin seikkailuihin asti.

Partio on yhdessä tekemistä

Partiossa kaikki tehdään yhdessä kavereiden kanssa eikä ketään jätetä yksin. Partiossa opetellaan ja harjoitellaan monipuolisesti erilaisia asioita aina retkikeittimen käytöstä ja ensiavun antamisesta ryhmässä toimimiseen ja arjen taitoihin. Viikoittaisten kokousten lisäksi partiotoiminnalle ovat keskeisiä erilaiset partiokisat, vaellukset, viikonloppuretket ja pidemmät leirit.

Partio on kaikille avointa

Toimintaan voi osallistua etniseen tai kulttuuriseen taustaan, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, toimintakykyyn, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Partioon voi liittyä myös erityistä tukea vamman tai pitkäaikaissairauden vuoksi tarvitsevat. Lue lisää sisupartiosta.

Suomessa partiotoiminta on kaksikielistä. Tutustu ruotsinkieliseen partiotoimintaan.

Edullinen harrastus

Partion jäsenmaksu kaiken ikäisille partiolaisille on noin 60 euroa vuodessa. Summa vaihtelee riippuen paikallisen piirin ja lippukunnan omasta vuosimaksusta. Perheet, joissa on useampi lapsi, saavat alennusta jäsenmaksusta. Lisäksi leirimaksuihin ja muihin maksullisiin tapahtumiin on tarjolla tukirahastoja, joista voi tarvittaessa hakea apua kustannuksiin.

Kansainvälisiä kokemuksia

Partio on kansainvälinen harrastus. Maailmassa on yli 40 miljoonaa partiolaista lähes kaikissa maissa. Kansainvälisyyttä toteutetaan monella tavalla: tehdään ulkomaille partiomatkoja, kutsutaan leireille ulkomaalaisia vieraita, osallistutaan kehitysyhteistyöprojekteihin sekä järjestetään kansainvälisyyskasvatusta osana lippukunnan toimintaa.

Ulkomailla järjestetään myös monia leirejä ja tapahtumia, joihin suomalaiset partiolaiset osallistuvat. Vuonna 2015 Japanin jamboree kokosi yhteen yli 30 000 partiolaista ympäri maailmaa, suomalaisia oli joukossa noin tuhat.

Myös aikuisena voi liittyä

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita. Lue lisää partion vapaaehtoistoiminnasta.

Linkistä pääset näkemään mitä kaikkea partiossa voi tehdä aikuisena. Aikuisena partioon