Yläpalikka1

Mukaan partioon

Partiotoiminta on elämyksiä, kokemuksia ja oppimista. Partio on avoin harrastus kaikille! Partio kasvattaa aktiiviseksi ja vastuuntuntoiseksi kansalaiseksi. Partio elää ajassa tarjoten mukavaa tehtävää ja kehittäviä haasteita kaikenikäisille!

Uudenmaan Partiopiirin alueella toimii yhteensä 4000 suomenkielistä partiolaista. Partiolaiset kuuluvat paikallisiin yhdistyksiin eli partiolippukuntiin, joita on 67. Uudenmaan Partiopiiri ry on Uudenmaan maakuntien alueella toimivien partiolaisten muodostama piirijärjestö, jonka tehtävänä on tukea lippukuntien toimintaa muun muassa järjestämällä koulutus- ja ohjelmatoimintaa.

Pääkaupunkiseudulla(Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) toimivat lippukunnat kuuluvat Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin. Kaikki Suomen partiolaiset kuuluvat Suomen Partiolaiset-Finlands Scouter -kattojärjestöön.

Tytöt ja pojat toimivat joko erikseen omissa lippukunnissa tai yhteislippukunnissa. Lippukunta koostuu normaalisti 50-150 jäsenestä. Lippukuntaa johtaa täysi-ikäinen lippukunnanjohtaja yhdessä muun johtajiston kanssa vapaaehtoistyönä. Lippukunnissa partiolaiset toimivat ikäkausiryhmissä, joilla on omat vetäjänsä.

Partio-ohjelma on jaettu kasvatustavoitteiden mukaan viiteen ikäkauteen. Sudenpennut eli 7-10-vuotiaat ovat nuorimpia partiolaisia. Seikkailijat ovat iältään 10-12-vuotiaita ja tarpojat 12-15-vuotiaita. Samoajat taasen ovat 15-17-vuotiaita ja myös jo täysi-ikäisiksi ehtineille 18-22-vuotiaille vaeltajille on omaa ohjelmaa. Lippukunnat päättävät toimintansa painopisteet. Osa on merilippukuntia, toisissa taas korostetaan erä- ja retkeilytoimintaa. (Uudenmaan Partiopiiri)

Haluaisitko sinä liittyä partioon tai saada lapsesi mukaan toimintaan?

Lippukuntamme ottaa vuosittain vastaan kaikenikäisiä uusia jäseniä. Koska halukkaita nuorimpia tulijoita on paljon, emme välttämättä kykene tarjoamaan kaikille heti paikkaa. Varsinkin laumanjohtajista on puutetta, joten innokkaat vanhemmat ovat erittäin tervetulleita mukaan mahdollistamaan sekä lapsensa että useiden muiden pääsyn partioon. Partio on ehdottomasti myös nuorten ja aikuisten harrastus - monimuotoinen, avoin ja antoisa.

Kaikki ikäkausien ryhmät aloittavat toimintansa syksyllä elo-syyskuussa. Tarvittaessa uusia ryhmiä perustetaan myös tammikuussa. Ikäkausiryhmiä täydennetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Olemme kaikkiin tietonsa lähettäneisiin tilanteesta yhteydessä!

Liittymistiedusteluihinja muihinkin kysymyksiin vastaa,

Johanna Helenius
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

041 468 5878

 

Salla Saari
lippukunnanjohtaja
050 494 7196

LTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.