Hukkastipendi

Sipoon Hukat on aloittanut vuoden 2017 alusta Hukkastipendi-projekti. Projektin tarkoituksena on mahdollistaa erilaisiin partiotapahtumiin osallistuminen mahdollisimman monelle innokkaalle partiolaiselle.

Mikä ihmeen Hukkastipendi?

Stipendi on arvoltaan 100€ ja se on henkilökohtainen. Stipendiä anotaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka toimitetaan sähköpostilla lippukunnanjohtajille lippukunnanjohtaja (at) sipoonhukat.fi. Hakemukset käsitellään luottamuksella.

Stipendiä ei makseta saajalleen rahana, vaan rahan saa käyttöönsä kattamaan esimerkiksi kevätretken tai muun partiotapahtuman osallistumismaksun. Stipendin rahoittaa yhdessä lippukunnan kanssa Sipoon suomalainen seurakunta ja Yhteisvastuukeräys vuodelta 2016.

Lippukunta myöntää vuosittain 1-3 stipendiä. Hukkastipendiä voi hakea Sipoon Hukkien 1. tai 2. jäsen. Saman perheen jäsenet voivat hakea ja saada stipendin myös samana vuonna. Sama henkilö voi saada stipendin joka 3. vuosi.

Miksi hakea Hukkastipendiä?

Pääset osalliseksi erilaisiin partioelämyksiin: retkille, leireille ja seikkailuihin. Stipendi käytetään lippukunnan omien tapahtumien (retket, leirit, kisat, päivätapahtumat ym.) sekä muiden lippukuntien, Uudenmaan Partiopiirin tai Suomen Partiolaisten järjestämientapahtumien osallistumismaksuihin.

Hukkastipendi mahdollistaa monipuolisiin partioelämyksiin osallistumisen sekä aktiivisen partioharrastuksen. Ei ole oikeaa tai väärää hetkeä hakea stipendiä ja pätevä hakija olet juuri sinä, olitpa sitten nuori tai vanha, koululainen tai työssä, aikuinen tai sudenpentu.
Stipendiä ei voi käyttää koulutusmaksuihin, sillä koulutukset ovat Sipoon jo Hukkien jäsenille lippukunnan kustantamia.

Miten haen Hukkastipendiä?

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot nimesi, ikäsi, partioikäkautesi (esim. sudenpentu) ja osoitteesi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi myös Hukkamainen asenne ja perustelut, miksi juuri hakija
haluaa ja tarvitsee stipendin (kerro esimerkiksi mihin haluaisit sen käyttää). Hakemuksen tulee olla vapaamuotoinen kirjoitus tai piirustus. Hakemuksen laatimisessa voivat avustaa myös hakijan kotijoukot.

Lähetä hakemus sähköpostilla lippukunnanjohtaja (at) sipoonhukat.fi 31.1. mennessä.

Kuinka Hukkastipendi toimii?

Stipendinsaajille ilmoitetaan stipendien myöntämisestä 15.2. mennessä. Myös stipendittä jääneitä informoidaan ja kehoitetaan hakemaan seuraavana vuonna uudestaan. Stipendi on arvoltaan 100€. Hukkastipendiä ei voi käyttää varusteiden hankintaan eikä stipendiä hyvitetä, jos sitä jää käyttämättä vuoden loppuun mennessä. Stipendiä ei makseta saajalleen rahana, vaan stipendinsaaja ilmoittaa rahansa käytöstä aina
tapahtumaan ilmoittautuessa tapahtuman johtajalle. Tapahtuman johtaja informoi lippukunnan rahastonhoitajaa, jottei tapahtumasta lähde osallistujalle laskua.

Mikäli stipendin haussa tai sen myöntämisperusteissa herää kysymyksiä, ota Hukkamaisen reippaasti yhteyttä lippukunnanjohtaja (at) sipoonhukat.fi.